Exostoza calcaneana

Pintenii ososi sau osteofitii calcaneeni sunt excrescente osoase patologice, care apar la nivelul  osului calcaneu.
Osul calcaneu face parte din structura osoasa a piciorului, are forma de melc si suporta o mare parte a fortelor mecanice, care se exercita asupra labei piciorului in timpul mersului.

Cand talpa este expusa la stres constant, se dezvolta depozite de calciu pe fata posterioara a osului calcanean, care cresc in dimensiune si formeaza osteofiti, denumit popular pinteni.
Cei mai predispusi sunt persoanele obeze, persoanele cu picior plat, femeile care poarta constant tocuri inalte, ortostatismul prelungit, participare la sporturi stresante.

Simptomatologia este dominata de durere in regiunea calcaneana, de intensitate crescanda dupa perioadele prelungite de repaus, alergatul, mersul sau ridicarea obiectelor pot agrava problema.
O radiografie a piciorului  in incidenta laterala va confirma existenta unui pinten.

Tratamentul combina mijloace conservatoare-schimbarea stilului de viata-biomecanice, fizice si farmacologice.

Recuperarea medicala cu multiplele sale mijloace-kinetoterapie, electroterapie, termoterapie, ortezarea-are un camp considerabil de aplicare in patologia exostozei calcaneene.

Mai multe noutati...

Beneficiile plantelor de apartament

Plantele de apartament, care ne plac atat de mult pentru ca ne infrumuseteaza locuinta, pot avea si alt rol decat ce decorativ. Ele absorb toxinele din...
[ Citeste mai mult ]

Cancerul oral

Cancerul oral - simptome, diagnostic și prevenire Cancerul oral este încadrat în categoria cancerului capului şi al gâtului şi se poate dezvolta în orice zonă a...
[ Citeste mai mult ]

Exostoza calcaneana

Pintenii ososi sau osteofitii calcaneeni sunt excrescente osoase patologice, care apar la nivelul osului calcaneu. Osul calcaneu face parte din structura osoasa a piciorului, are forma...
[ Citeste mai mult ]

Contact

Str. David Praporgescu nr. 13, Oradea
Tel RTC: 0259-415143, 0359-195957, 0770-315057, 0259-431470

Orar

Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Sambata: 08:00 - 14:00
La cerere si in weekend!
Orar personal...

Abonează-te la newsletter

 
Vei primi pe e-mail noutatile.