Care e temperatura optimă în casă?
Deşi confortul termic poate avea valori diferite în funcţie de câțiva factori diferiți cum ar fi: vârsta și sexul, starea de sănătate sau stilul de viață adoptat dar și de preferinţele personale, s-a observat că organismul funcţionează cel mai bine în anumite condiţii. Nivelul de umiditate şi cel al temperaturii din interior sunt doi factori care contribuie masiv la obţinerea unei stări de spirit pozitive, la un corp sănătos şi la o odihnă satisfăcătoare.
Vara, cu toții ne-am dori ca în casele noastre să fie cât mai rece cu putință, mai ales dacă afară termometrele sar de 30 de grade. Numai că, medicii atrag atenția asupra câtorva pericole dacă diferențele de temperatură interior-exterior sunt exagerate. În cazul în care aerul condiționat este așezat în așa fel încât să bată direct pe tine nu este în regulă pentru articulații, ai putea să te trezești cu dureri de cap, de spate sau chiar cu ochii inflamați.
Temperaturile ideale în casă, în sezonul cald, sunt cu 10 grade mai scăzute decât cele din exterior. Aşadar, se poate vorbi despre 22-24 de grade ziua (camera de zi, holuri, bucătărie) şi 18-20 de grade pe timpul nopţii (dormitor).
Un mediu mai răcoros îmbunătățește starea generală, te ajută să gândești mai limpede și îți oferă un somn odihnitor!