Consumul de ciocolată neagră
Contribuie la îngrijirea pielii
Magneziul din ciocolata neagră susține producția de colagen, o proteină care îngrijește și întinerește pielea. Alte minerale conținute de acest aliment delicios, precum este calciul, ajută la repararea și reînnoirea stratului de piele.
Reduce riscul apariției bolilor vasculare
În urma unui studiu care a avut ca subiecți 470 de bărbați de vâsta a treia, specialiștii au ajuns la concluzia că un consum moderat de cacao poate reduce riscul decesului provocat de bolile de inimă. De asemenea, un alt studiu arată că ciocolata consumată de două sau mai multe ori pe săptămână reduce riscul de depunere de calciu pe pereții arterelor.
Totodată, ciocolata neagră scade riscul de apariție a bolilor de inimă atunci când este consumată de cel puțin 5 ori pe săptămână, potrivit Healthline.
Îmbunătățește funcționarea creierului
Veștile bune despre consumul de ciocolată neagră nu s-au încheiat aici! Aceasta poate contribui la buna funcționare a creierului. Substanța de cacao poate contribui la îmbunătățirea funcției cognitive în cazul persoanelor în vârstă, care suferă de tulburări psihice.
În plus, cafeina și teobromina, conținute de ciocolata neagră, sunt stimulente ușoare care acționează precum un tonic pentru organism. Prin urmare, ciocolata poate fi considerată și un antidepresiv deoarece, datorită aportului de teobromină, mărește rezistența organismului la stres.
Este recomandată persoanelor care suferă de diabet
Ești tentat să crezi că ciocolata este doar o plăcere vinovată, care îngrașă? Ei bine, dacă nu te-am convins până acum contrariul, îți spunem încă o dată că ciocolata neagră are proprietăți nebănuite.
Cicolată neagră, cu un conținut de peste 70% cacao, are un indice glicemic mic. De aceea, specialiștii o recomandă persoanelor care suferă de diabet deoarece crește treptat glicemia atunci când este consumată cu moderație.
Conținutul ridicat de flavonoide, recunoscute pentru proprietățile lor antioxidante, reduce rezitența la insulină și îmbunătățește sensibilitatea la acest hormon, dar reprezintă și un motiv în plus pentru care medicii consideră benefic consumul de ciocolată neagră de către pacienții diagnosticați cu diabet.
Sursa: Ca tine