Menu
Pasdur
Fizioterapie si recuperare medicala Oradea
  • Prima pagina
  • Despre noi
  • Servicii
  • Personal
  • Galerie foto
  • Articole
  • Contact
Close Menu
7_66697
2 mai 2018

Consumul regulat de cafea poate reduce riscul diabetului de tip 2

O analiză a 30 de studii sugerează că un consum regulat de cafea reduce riscul apariţiei de diabet de tip 2 cu aproximativ 30%.

O nouă analiză a examinat o serie de studii ştiinţifice, bazate pe o populaţie totală de aproximativ 1,2 milioane de participanţi, pentru o mai bună înţelegere a modului în care consumul de cafea afectează dezvoltarea diabetului de tip 2 şi a complicaţiilor asociate acestuia. S-au descoperit o serie de dovezi cuprinse în 30 de studii care indică faptul că prin consumul de cafea se reduce riscul apariţiei diabetului de tip 2 cu aproximativ 30%.

Analiza a relevat că atât cafeaua cu cafeină, cât şi cea decafeinizată contribuie la reducerea riscului de diabet de tip 2. Această asociere depinde de doză: riscul de diabet de tip 2 scade cu 7% (cafea cu cafeină) şi respectiv 6% (cafea decafeinizată) per ceaşcă de cafea pe zi. Cu toate acestea, reducerea riscului de apariţie a diabetului de tip 2 pare să fie uşor mai importantă în cazul cafelei cu cafeină.

Riscul relativ cumulat pentru diabet de tip 2 era de 0,71 pentru categoria cu cel mai mare consum de cafea (consum mediu de 5 ceşti pe zi) comparativ cu categoria cu cel mai mic consum (consum mediu de 0 ceşti pe zi).
Relaţia dintre consumul de cafea şi diabetul de tip 2 este de interes major, având în vedere creşterea incidenţei bolii la nivel mondial. Diabetul de tip 2 este de asemenea asociat mai multor complicaţii adverse, lucru ce conduce la o mai mare răspundere a individului, dar şi a sistemului sanitar.
Studiile arată faptul că, s-au revizuit mecanismele potenţiale de bază care au contribuit la efectele consumului de cafea asupra riscului de diabet de tip 2. Aceste mecanisme potenţiale includ proprietăţile antioxidante ale cafelei, având în vedere că stresul oxidativ a fost asociat mai multor efecte adverse asupra funcţiilor cardiovasculare, metabolice şi renale.

S-a demonstrat că aportul mai mare şi pe termen lung de cafea poate reduce stresul oxidativ asociat diabetului de tip 2. De asemenea, mai multe studii au arătat că un consum regulat de cafea poate reduce nivelurile de markeri pro-inflamatorii: inflamaţia cronică de grad redus a fost asociată unor boli cardiovasculare şi metabolice, precum diabetul de tip 2.

Deşi sunt necesare studii suplimentare, cunoştinţele existente obţinute din studiile epidemiologice subliniază prevenţia diabetului de tip 2 prin aportul sporit de cafea.
Concluzie: împreună cu alte schimbări importante ale stilului de viaţă pentru eliminarea mai multor factori de risc, şi cafeaua ar putea oferi oportunităţi terapeutice noi pentru diabetul de tip 2 şi complicaţiile asociate acestuia.

Pete pigmentare: cauze si solutii 10 alimente si ceaiuri ce ne pot ajuta in lupta cu astenia de primavara

Related Posts

girl-detox-fruit

articole

Simți nevoia să faci o detoxifiere? Iată cum!

caring-for-your-smile-after-braces

articole

Obține un zâmbet perfect cu ajutorul aparatului dentar!

Pregnant Girl Touching Mouth Sitting On Couch Indoor

articole

Sunteți însărcinată și vă este rău mai mereu?

Back To Top
© Pasdur 2021
Designed Visual Brand