Menu
Pasdur
Fizioterapie si recuperare medicala Oradea
  • Prima pagina
  • Despre noi
  • Servicii
  • Personal
  • Galerie foto
  • Articole
  • Contact
Close Menu
348091607-H
16 noiembrie 2020

Nivelul de stres asupra sanatatea pielii!

Majoritatea oamenilor experimenteaza stresul ca parte a vietii lor cotidiene, iar dezvoltarea eruptiilor cutanate este unul dintre simptomele usoare ce pot aparea ca urmare a unui nivel crescut de stres. Iata cum putem identifica si preveni inflamatia pielii pe fond de stres.

Desi cel mai adesea stresul este privit la nivel psihologic, insa stresul se manifesta si la nivel fiziologic, una dintre tintele sale fiind chiar sanatatea pielii.

Nivelul ridicat de stres poate declansa un focar de urticarie ce provoaca eruptii la nivel cutanat, ce se manifesta fie ca formatiuni, fie ca pete rosii. Acestea pot varia ca dimensiune si pot aparea oriunde pe corp.

Zonele afectate de urticaria declansata pe fond nervos pot fi identificate prin senzatia de mancarime, furnicaturi sau senzatia de arsura la nivel local.

Aceste eruptii pot avea si alte cauze:
expunerea la temperaturi extreme
un nivel ridicat de infectie in organism
utilizarea antibioticelor

Cea mai des intalnita cauza este prezenta alergenilor in organism. Spre exemplu, o persoana care sufera de alergiile specifice primaverii poate dezvolta urticarii ca urmare a expunerii la polen.
Dar in acelasi timp este posibil ca stresul pe fond emotional sa declanseze aparitia focarelor de urticarie, mai ales pe fondul unor modificari hormonale ce au loc ca raspuns al organismului la un nivel ridicat de stres.

Aceste schimbari chimice in organism pot declansa dilatarea vaselor de sange, in urma carora pot aparea pete rosii sau eruptii cutanate.

Problemele ce tin de sanatatea pielii pot fi agravate de stilul de viata, in special de consumul de alcool, cafea si expunerea la temperaturi ridicate.

Stresul impiedica vindecarea corecta a problemelor de piele, iar orice eruptie cutanata pe fond de stres este considerata de grad acut daca se vindeca in mai putin de sase saptamani. In cazul in care problemele persista, acestea sunt considerate cronice, precum este cazul psoriazisului.

In mod normal, eruptiile cutanate ce apar pe fond de stres dispar in timp de cateva zile si nu este necesar tratamentul specializat. Insa daca acestea persista este necesar sa apelam la sfatul medicului.

Se intampla adesea ca problemele ce tin de sanatatea pielii si care apar pe fond nervos sa se amplifice daca factorii de stres nu sunt eliminati. In astfel de cazuri urticariile pot aparea pe intreg corpul si pot fi insotite de febra si durere locala.

Prevenirea problemelor ce tin de sanatatea pielii pe fond de stres poate fi facuta in mod eficient numai prin eliminarea cauzei – reducerea expunerii la factorii ce declanseaza stresul, insa din pacate acest lucru nu este intotdeauna usor de realizat.

In anumite conditii, stresul este inevitabil, fie ca este vorba despre viata personala sau cea profesionala si, de aceea, specialistii recomanda minimalizarea impactului nociv pe care stresul il poate avea asupra sanatatii intregului organism prin:

  • efectuarea exercitiilor fizice regulate
  •  adoptarea unei diete alimentare sanatoase si echilibrate
  •  urmarea unor tehnici terapeutice sau de relaxare, precum meditatia mindfulness

De asemenea, specialistii recomanda ca atunci cand ne confruntam cu un disconfort cutanat aparut pe fond de stres sa incercam sa minimalizam disconfortul local si sa prevenim inrautatirea starii generale de sanatate.

Susra: www.medlife.ro

Vitamine obligatorii după 60 de ani Uzura dentară: ce e de făcut?

Related Posts

caring-for-your-smile-after-braces

articole

Obține un zâmbet perfect cu ajutorul aparatului dentar!

Pregnant Girl Touching Mouth Sitting On Couch Indoor

articole

Sunteți însărcinată și vă este rău mai mereu?

palcy-vozle-nosogubnyh-skladok

articole

Ai zâmbit astăzi?

Back To Top
© Pasdur 2021
Designed Visual Brand