Alimentatia si artrita
Alimentatia si artrita
In cele mai multe cazuri , ceea ce mancati sau beti nu influenteaza artrita si reumatismul degenerativ. Nu se recomanda alimente speciale, dar dieta este importanta – sa fie redusa cantitativ, dar bogata in calitate : legume si fructe proaspete, produse neconservate, paine si nu prea multe dulciuri sau bauturi gazoase. Pentru ca artriticii nu pot face efort prea mare, ei trebuie sa manance mai putin . Plusul de greutate apasa pe incheieturi si obezitatea trebuie evitata.
Pacientii pot avea greutati cand se alimenteaza – fie ca nu au pofta de mancare, fie ca manevreaza sau mesteca greu produsele.
Tineti cestile sau paharele cu ambele maini, pentru o mai mare siguranta !
Cand cotul este afectat, s-ar putea sa fie nevoie de o persoana care sa le introduca alimentele in gura…
Nu se fac restrictii pentru anumite alimente in forme speciale de boli reumatice, decat daca persoana este alergica la unele.