Ce înseamnă un stil de viață sănătos?
Ce este un stil de viață sănătos? Aflați despre beneficiile unui stil de viață sănătos și descoperiți sfaturi și idei pe care le puteți folosi pentru a vă face viața mai sănătoasă. Cu toții ne dorim să trăim o viață sănătoasă și fericită. Unii dintre noi sunt norocoși să ducă deja un stil de viață sănătos, dar alții ar putea să nu fie conștienți de obiceiurile lor dăunătoare sau să găsească opțiuni mai sănătoase dificile sau impracticabile.
Menținerea unui stil de viață sănătos ne poate îmbunătăți sănătatea generală și starea de spirit.
Iată câteva obiceiuri unui stil de viață sănătos:
Alimentație
Alimentație sănătoasă înseamnă, în primul rând, echilibru între alimentele consumate la fiecare masă, dar și diversitate a acestora. Astfel organismul nostru beneficiază de toate substanțele nutritive necesare funcționării în condiții optime, pe perioadă îndelungată.
Ceea ce punem în farfurie reprezintă alegerea personală a fiecăruia dintre noi, de aceea sfatul meu este acela de a ține seama de câteva aspecte care ne pot ajuta în păstrarea unui stil de viață sănătos:
• Respectarea celor trei mese principale ale zilei, fără a exclude micul dejun;
• Reducerea consumului de grasimi: lactate, mezeluri, foietaje, dar și a consumului de dulciuri, sucuri, alimente cu conținut mare de zahăr;
• Evitarea alimentelor prăjite, în favoarea celor gătite la cuptor, fierte sau înăbușite;
• Consumul moderat de sare și condimente picante;
• Includerea în alimentația zilnică a fructelor și legumelor de sezon.
Mișcarea
Mișcarea reprezintă o necesitate vitală pentru om. Mișcarea înseamnă stare de bine, chef de viată, de activitate fizică, de descoperire a propriului corp, trăind în același timp senzații și sentimente pozitive.
Somnul
O persoană adultă are nevoie, în medie, de opt ore de somn pe zi, ceea ce înseamnă că petrecem aproximativ o treime din viată dormind.Iar acest timp este cel mai important pentru regenerarea organismului.
Relaxare
Stresul pozitiv ne poate face bine, în timp ce stresul negativ trebuie menținut în anumite limite. Stresul devine periculos atunci când ne aduce la limitele extenuării sau când devine starea noastră permanentă. Începem să dormim prea puțin, devenim mai predispuși la boli, mâncăm neregulat și nu avem chef de mișcare. Modul în care clasificăm o situație ca fiind ”stresantă”, în sens negativ, ține de noi și de evaluarea proprie a evenimentului respectiv.