Treci mai ușor peste sezonul rece cu ajutorul ceaiul de lumânărică!
Suntem siguri că te-ai gândit la ceaiul de mentă, tei sau mușețel, însă nu despre el este vorba. Dacă nu ești adeptul pastilelor, însă totuși te confrunți cu o gripă puternică, ceaiul de lumânărică este fără dar și poate ajutorul tău. Acesta este binecunoscut pentru tratarea afecţiunilor aparatului respirator.
Ceaiul de lumânărică este cel mai puternic expectorant şi antiinflamator natural. Ba mai mult decât atât, ajută și la decongestionarea căilor respiratorii şi la eliminarea secreţiilor vâscoase. Ceaiul de lumânărică nu doar că este un medicament natural care tratează răceala, gripa și viroza, sub toate formele ei. Acesta este un bun remediu și pentru problemele de la nivelul aparatului urinar. Mai precis, planta de lumânărică acţionează antiseptic şi antiinflamator, dar și la nivelul aparatului urinar.
Ceaiul de lumânărică are are și alte beneficii:
Ceaiul de lumânărică nu este bun doar pentru a trata răceala și toate afecțiunile care vin la pachet cu ea, ci are mult mai multe beneficii. Are efecte analgezice şi la nivelul intestinului, iar totodată ajută la eliminarea apei şi a substanţelor toxice din organism. De asemenea, favorizează absorbţia la nivel intestinal și tratează problemele de la nivelul aparatului urinar.
Totodată, un lucru pe care nu mulți îl știau, ceaiul de lumânărică este şi un remediu împotriva alopeciei. Acesta îmbunătăţeşte circulaţia capilarelor şi are un efect tonic asupra rădăcinilor de păr, fiind un miracol pentru cei ce se confruntă cu o astfel de problemă.
Cum se prepară ceaiul de lumânărică
Cu siguranță ți-am stârnit interesul și nu o să eziți să profiți de acest remediu natural. Prin urmare, îți spunem și că ceaiul de lumânărică se pregăteşte foarte uşor. Se ia o linguriţă de flori uscate şi se adaugă 200 ml de apă clocotită. Se lasă vasul acoperit 10-15 minute, se strecoară prin pânză deasă şi se beau 1-2 ceaiuri călduţe pe zi, prin înghiţituri rare.
Sursă: Viva