5 cauze care te împiedică să obții ceea ce îți dorești!
Ne complacem în situația în care suntem/ Refuzăm să ieșim din zona noastră de confort
Teama de respingere, refuz, eșec sau schimbare, este cea care, de multe ori, ne obligă/ne determină să rămânem în zona noastră de confort. Astfel, continuăm un job care nu ne mai place și care nu mai contribuie la dezvoltarea noastră, o relație care nu mai funcționează sau un anturaj care ne face rău și ne împiedică să ne urmăm dorințele.
Cheia rezolvării: apasă butonul de “restart” al vieții tale. Imaginează-ți cum ar arăta viața ta dacă ai avea tot ceea ce visezi și gândește-te că nimic nu este imposibil.
Ascultăm ceea ce ne spune mintea și nu ceea ce ne spune sufletul
Este unul dintre cele mai comune obiceiuri care blochează fericirea noastră și de multe ori, apare sub formă de autoanaliză și autocritică. Lipsa de încredere în forțele proprii este rezultatul acestui obicei. Când ne bazăm prea mult pe gânduri, certitudini și ignorăm stările emoționale, ajungem să cădem în capcana incertitudinii și nesiguranței. Acționăm mai mult din frică, și nu din conștientizare și acceptare.
Cheia rezolvării: prin meditație, tehnica observării sau prin repetiție, acordă-ți timp să te descoperi. Fii prezent la orice acțiune pe care o faci, observă-ți gândurile care îți trec prin minte și analizează-le fără să te implici emoțional. Fii încrezător în forțele proprii și repetă-ți afirmații pozitive, care să înlocuiască gândurile negative. Cu alte cuvinte, dă-i ceva de joacă minții tale, ori de câte ori încearcă să te împiedice să faci ceea ce îți dorești.
Ignorăm momentele de inspirație
Cu toții avem momente de ispirație. Fie că e vorba de un impuls care te-a determinat să accepți o invitație la un eveniment care ți-a schimbat viața, fie că este vorba de inspirația de a fi „omul potrivit la momentul potrivit” într-un anumit context, sau intuiția de a face și a spune un lucru care ți-au schimbat cursul vieții, toate acestea sunt momente de inspirație. De multe ori, aceste momente lipsesc din viața noastră, tocmai datorită faptului că, petrecem prea mult în zona noastră de confort și în minte. Pierdem aceste momente de ispirație chiar atunci când ne pierdem curiozitatea, cheful de viață și când nu suntem antrenați în nicio activitatea care să ne facă deplini fericiți.
Cheia rezolvării: ca să te eliberezi de acest obicei, trebuie mai întâi să hrănești impulsurile creativ și ideile care îți apar, făcând un pas afară din zona ta de confort.
Lăsăm frica să ne ghideze
Frica este o stare emoțională umană care are rolul de a ne proteja de un pericol. Partea mai puțin bună e că de multe ori ajunge să ne guverneze viața, să ne influențeze alegerile și să ne facă mai nefericiți. Majoritatea nereușitelor noastre ajung să aibă la bază cel puțin o frică: frica de eșec, teama de a nu fi părăsit, teama de singurătate, frica de schimbări, teama de necunoscut. Pe mulți dintre oameni, frica îi conduce spre depresie, anxietate, stres, frustrare, dependență și multe alte stări ce le blochează dorințele și momentele de fericire.
Cheia rezolvării: inspirația vine din sufletul tău, așa că lasă-ți inima să te ghideze, ori de câte ori dorești să te bucuri mai mult, să fii mai fericit. Oamenii fericiți, echilibrați și puternici au învățat că este sănătos să se încreadă în puterea intuiției lor și înțelepciunii lor interioare. Așa că ai încredere și înfruntă teama trecând prin ea. Observă modul în care te simți când îți este frică, studiază-ți emoțiile fără să le alimentezi prin gânduri negative, observă-ți reacțiile fără să te critici și vei observa că, neîntreținută, frica se va domoli și se va îndepărta de tine.
Ne facem mult prea multe griji despre ce gândesc alții
Încă de mici suntem învățați să primim aprobarea, acceptul și permisiunea celor din jur, pentru a face ceea ce dorim. De multe ori, cerem părerea altora și lăsăm observațiile lor să ne împiedice să facem alegerile potrivite nouă.
Cheia rezolvării: acceptă-te în totalitate și ai încredere în tine. Este primul pas. Apoi adu-ți în preajmă oameni care cred în tine. Dacă vrei ca cei din jur să te sprijine și să aibă încredere în ceea ce faci, mai întâi trebuie ca tu să ai încredere în tine.
Sursa: Aimgroup.ro