Consumului zilnic de iaurt pentru sănătate
Beneficiile iaurtului
1 iaurt pe zi este un exemplu de schimbare mică și alegere simplă în viața fiecărui român, ce poate avea un impact important asupra stării de bine. Iaurtul ne aduce zilnic toată bunătatea laptelui, la care se adaugă puterea bacteriilor lactice active, benefice pentru flora intestinală.
Iaurtul are un rol important în hrănirea corectă și echilibrată a organismului: mai multe studii despre concentrația de nutrienți corelată cu nivelul de energie generat plasează iaurtul alături de fructe și legume în ierarhia alimentelor dense în nutrienți și benefice pentru sănătate.
Iaurtul are un rol important în digestie datorită calciului și bacteriilor vii pe care le conține. Echilibrul florei intestinale și calitatea acesteia influențează funcționarea sistemului digestiv și sănătatea în ansamblu. Iaurtul joacă un rol important în dezvoltarea și menținerea țesuturilor (musculatura, organe vitale), deoarece este o sursă de proteine cu valoare nutritivă înaltă, care asigură organismului toți cei 9 aminoacizi esențiali.
Iaurtul este mai ușor de digerat decât laptele din care este obținut pentru că bacteriile de fermentare ajută digestia lactozei, pe care unii dintre noi o tolerăm mai greu.
Iaurtul este un factor de re-echilibrare a dietei, în raport cu excesul de grăsimi şi glucide din alte categorii de alimente. Consumul zilnic de iaurt contribuie la asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, în toate etapele vieţii.